best html site development software

InfraPanel
napsütés a lakásban

* Energiatakarékos
* Környezetbarát: Káros anyagot nem bocsát ki magából /Nincs füst, gáz, gőz stb.
* Használata kényelmes, mert az intelligens központi vezérlő automatikával önszabályzó rendszerként működik.
* Nem kell kazánház, szivattyúk, mágnesszelepek, biztonsági és segéd berendezések
* Használata kellemes hőérzetet biztosít
* Javítást, karbantartást nem igényel és nagyon hosszú élettartamú
* Szerelése egyszerű, olcsó, gyors és utólagosan is kivitelezhető, nem igényel falbontást


Az infrafűtés működési elve - az infrapanel által kibocsátott hő természete:

Az infrapanel fűtés sugárzó hőt bocsát ki ami a tárgyakban elnyelődik!

Amíg az elektromos konvektor konvekciós elven (a meleg levegő mindig felfelé száll) szinte kizárólag a levegőt melegítik fel, az infrapanel szinte kizárólag sugárzó hőt bocsát ki ami a levegőt közvetlenül nem melegíti fel. A sugárzó hő kis része visszaverődik (15%) nagy része (85 %) pedig elnyelődik a környező objektumokon (fal, padló, bútor). Az infra sugárzás elnyelődésének hatására a környező objektumok felmelegszenek és lassan felmelegítik a helyiség levegőjét is, amely lassú mozgásba kezd.

A sugárzó hőt a speciális Infrapower infrapanel 5 mikrométer hullámhosszon bocsátja ki. A tárgyakon illetve az emberi testen ez elnyelődik felmelegítve azt. Amikor a tárgyak, vagy az emberi test 20-22 °C-ra melegszenek, tehát a hőérzet már igen kellemes, a levegő hőmérséklete még mindig csak 18-19 °C-ra emelkedik.

Mivel a 3 mikrométernél nagyobb hullámhosszú infravörös sugárzást az ablaküveg nem engedi át, az infrapanel által kibocsátott energia a nyílászárókon keresztül nem távozik.
Az infrafűtés nagy belmagasság esetén is gazdaságos!
Mivel a sugárzó hő közvetlenül nem melegíti fel a levegőt, az infrafűtés alkalmas olyan nagy terek (csarnok, templom, garázs, üzem, tornaterem, sportcsarnok) fűtésére, amelyek hagyományos módon rendkívül magas költségen fűthetők be. A tapasztalatok szerint ilyen esetben a hagyományos fűtéshez képes több mint 50% megtakarítás várható.

A infrafűtés nagy előnye, hogy, mivel kicsi a felfelé irányuló légmozgás, a hőmérséklet eloszlás a helyiségben igen homogén. Egy átlagos szobában ahol a hagyományos esetben akár 5 °C különbség is lehet a padló közeli és plafon közeli hőmérséklet között, addig az infrafűtés esetén ez az érték 1-2 °C között van.
Infrafűtés esetén kisebb a porelragadás és páralecsapódás!

Infrafűtés esetén a levegő cirkuláció csekély, ezért a porelragadás is minimális. Az infrapanel fűtés nem keveri a port! Ez számos olyan betegség esetén a tünetek mérséklését jelenti mint például az asztma vagy a porallergia.

A falak és a környező tárgyak egyenletes hőmérsékletének köszönhetően kisebb a páralecsapódás és a páratartam sem csökken jelentősen.

InfraPanel VIDEO

Kövess Minket